Dette er i stor grad på grunn av kjønnsrelaterte tradisjonelle

Malawi Country Profile

canada goose norge Malawi, offisielt kjent som Republikken Malawi, er et landlocked land i Sørøst-Afrika. Det er grensen til Mozambique Goose Outlet vurderinger på øst og sørvest, ved Tanzania i nord og nordøst, og i Zambia i vest og nordvest. Blantyre City er provinshovedstaden i den sørlige provinsen og landets kommersielle og produksjonshub. Mzuzu er den viktigste byen i nordprovinsen. Den varme våte sesongen er fra november til april. Klimaet varierer med topografi med Temperaturer i gjennomsnitt 14 til 32 grader Celsius. Malawi er fortsatt en av de fattigste landene i verden, med canada goose outlet en Human Development Index (HDI) på 0,418, rangert 170 av 187 land (UNDP 2013 HDR). Forventet levetid på omtrent 54,8 år og landet er preget av høy grad av sårbarhet, inkludert dårlig ernæring. Nåværende, Hans Excellence Prof. Peter Mutharika ble valgt i mai 2014 i Malawi første trepartsvalg hvor presidentvalget faller parlamentarisk og lokal statlige valg ble gjennomført på en gang. Mutharika erstattet tidligere president Dr. Joyce Banda som steg opp til makten i april 2 012følge canada goose salg https://www.canada-goose-jakker.com uk plutselig død av den da presidenten, Bingu wa Mutharika, sen bror til nåværende president. Hastings Kamuzu Canada Bose ledet Malawi fra uavhengighet i 1963 til 1994. I 1993 avviste velgerne i en folkeavstemning den ene partistaten ledet av Banda, som banet vei for medlemmer av andre partier enn Malawi Congress Party (MCP) å holde kontor. Etter folkeavstemningen holdt Malawi sitt første flerpartedemokrati valg hvor Bakili Muluzi, leder av United Democratic Front (UDF), ble valgt som president. Muluzi Goose Outlet i Storbritannia umiddelbart frigjort politiske fanger og re etablert ytringsfrihet. I 1999 ble Muluzi gjenvalgt for et sekund og siste femårsperiode som løp til mai 2004 i valgene da sen Bingu wa Mutharika vant presidentskapet. Mutharika ble gjenvalgt til en annen Canada-president, men døde i kontoret den 5. april 2012, noe som førte til den gangen visepresident Joyce Banda, som stiger opp til presidentskapet for å fullføre sin periode. I mai 2014, prof. Med en anslått befolkning på 14,8 millioner som i juli 2012, tjener nesten 75 prosent av befolkningen mindre enn 1,25 dollar per dag. Jordbruk er Malawi’s største økonomiske aktivitet som bidrar med 28,7 prosent av BNP og mer enn 80 prosent av inntektene fra Canada. Oppnådd oppnådd økonomisk resultater mellom 2006 og 2010 ble Malawi oppnådd, med en gjennomsnittlig vekst på 7,5 prosent, men med alvorlige tilbakeslag i 2011 og 2012. Real BNP-vekst i 2011 redusert til 3,8 prosent på grunn av redusert innflytelse av tilskudd, mangel på valuta, drivstoff, råvarer og andre viktige varer. Regjeringen introduserte dermed gjenopprettingsplanen (ERP), kortsiktige og mellomstore komponenter som tar sikte på å gjenopprette ekstern og intern økonomisk stabilitet. Veksten i 2012/13 falt ytterligere til 1,8 prosent, men var ventet å komme seg til 5,0 prosent i 2013 og 6,1 prosent i 2014. Gjennomsnittlig årlig inflasjon, som hadde falt fra 17 prosent i 2006 til 7,6 prosent i 2011 steg til over 21 prosent i 2012. 49 prosent devaluering av Kwacha i begynnelsen av 2012 og sub sekventiell avskrivning av valutaen bidro uunngåelig til økningen i inflasjonen. Inflationen begynte imidlertid å synke i etterhøstsesongen, med årets prisvekst fra 37,9 prosent i februar til 35,8 prosent fra april 2013. Selv om Canada Goose Premium Outlet har direkte effekt av de siste globale finansielle kriser har hittil vært begrenset på grunn av den relativt små og usofistikerte finanssektoren, har den påvirket malawiens eksport. Denne eksporten domineres av tobakk, te, sukker og sukker. Tobakk, som tjente Malawi US $ 472 millioner i sesongen 2007/2008 gikk ned i inntekter og registrerte inntekter på 361 millioner dollar i 2013. Handelsunderskuddet i prosent av BNP var på 21 prosent i 2010. Malawis nettogjeld i prosent av BNP hadde falt fra 137 prosent i 2005 til 29 prosent i 2007 som et resultat av gjeldslette. De viktigste determinanter av vekstraten er høy fruktbarhetsrate på grunn av at man ikke bruker familieplanlegging. Dette er i stor grad på grunn av kjønnsrelaterte tradisjonelle og kulturelle praksiser, verdier og normer som gjør det vanskelig for kvinner og par, å bruke familieplanlegging, forverret av at ungdommer har svært begrenset tilgang til kvalitetsfamilieplanleggingstjenester, og at analfabetenivåene er høye, særlig blant kvinner. Den nåværende demografiske profilen viser 40 prosent av befolkningen som unge mellom 10 og 29 år (og boligsensus, 2008). Den betydelige andelen av ungdommen i befolkningen har langvarige implikasjoner på utviklingen av Malawi. Den ungdommelige befolkningen gir landet et enormt menneskelig ressurspotensial, som, hvis det er godt oppnådd og tappet, kan bidra sterkt til nasjonal akselerert og vedvarende økonomisk vekst og utvikling. Trendene i befolkningsvekst, som nylig ble bekreftet i 2008 og boligsensus, indikerer at utviklingen danner om økonomisk vekst, mattrygghet eller tusenårsmålene (MDGs) vil forbli skjøre og vil ikke tilfredsstille de nødvendige nivåene på grunn av økt press av en voksende befolkning på en begrenset ressursbase. Saulos ChilimaTotal canada goose norge

canada goose jakke Vekst rateProjected canada goose jakke.

Kommentar schreiben

Die E-Mail-Adresse wird nicht angezeigt. Felder mit * müssen ausgefüllt werden.

*

*